În primul rând: bun venit!

Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că ai și tu o istorie, proprie și personală, cu jocurile video.

Această nouă formă de artă ce a debutat cu câțiva zeci de ani în urmă și continuă să spargă limitele tehnologice și sociale ne-a adus de-a lungul timpului multe momente inedite și plăcute.

Dar nu neapărat despre o istorie plictisitoare doresc să vorbesc, – deși ideea ce o am în minte implică un parcurs cronologic – cât despre jocuri care ne-au marcat și mi-au marcat tinerețea, multe ore petrecute și timpul liber. Și inspirația, de ce nu?rec

Voi începe să descriu, cu câteva review-uri, pentru început, jocuri jucate sau rejucate, lansate începând cu 1998 A.D. (Anno Domini)

Doresc să parcurg apoi, treptat, parcurgând mai multe ere ale gaming-ului și să ajung apoi la jocurile din zilele noastre.

Sunt conștient că, la timpul când se presupune că voi fi ajuns la jocuri din 2021, probabil vor mai trece încă 4-5 ani, și tocmai de aceea îmi doresc să fiu și flexibil, aici având nevoie de feedback-ul vostru, al celor care mă urmăresc, căci pentru voi scriu.

Jocurile vreau să le parcurg secvențial, iar pe măsură ce înaintez în finalizarea câte unuia, să și relatez o recenzie cu impresia ce mi-a lăsat-o. Vor fi jocuri clasice, cunoscute publicului larg, dar deși îmi imaginez că n-am cum să le cuprind pe toate, în timp ce până și o simplă ierarhizare sau listare a lor ar fi injustă, mă voi rezuma la serii preferate din mai multe categorii (de la shootere și action la strategie și sport/sim). Promit că nu vor fi puține.

Așteptând păreri și sugestii despre cum să fac acest parcurs cât mai bun, omogen și folositor cu putință, închei acest articol de debut ce deschide prima categorie a acestui blog.

GAME ON!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s